איך להתגבר על לב שבור?
איך להתגבר על לב שבור? איך לאסוף את השברים ולהמשיך הלאה?
החדשות הטובות, זה יקרה!
החדשות הרעות, זה ייקח קצת זמן.
אם הגעת לכאן, בטח כבר קראת לפחות כמה כתבות בנושא לב שבור ולמרות שהבטיחו לך שאם תעשי את כל מה שכתוב בכתבה, מחר תתעוררי חדשה לגמרי, את עדיין עצובה ולא מבינה איך דווקא לך לוקח כל כך הרבה זמן לצאת מזה.
אז קודם כל, ברוכה הבאה. את ממש לא היחידה שלוקח לה זמן להתגבר על לב שבור וכמה שהיינו רוצות פשוט לשכוח מכל העניין ולהמשיך הלאה, בחיים האמיתיים זה לוקח זמן. אף אחד לא יכול להתחייב לך אם זה ייקח חודש או חצי שנה, אבל מה שבטוח – יש לך את הכוח בידיים להרים את עצמך במקום לשקוע ברחמים עצמיים.
אז איך באמת מתגברים על לב שבור?
אחרי פרידה או אחרי אכזבה רומנטית, הנטייה הטבעית שלנו היא להסתגר, לבכות, לרחם על עצמנו ולהיזכר בכל הרגעים היפים שהיו או כאלה שהיו יכולים להיות אם… זה בסדר, מותר לך לעשות את זה, אבל לתקופה מוגבלת. כלומר, זה הגיוני שאחרי שנשבר לך הלב תעדיפי להתאבל על אהבה נכזבת במקום לצאת לרקוד עם חברות או להסתובב בקניון, אבל זה לא הגיוני שזה כל מה שתעשי במשך כמה חודשים או אפילו שבועות.
נכון שאף אחד לא יכול להגיד לך כמה זמן זה נורמלי להתאבל על לב שבור, אבל מה שבטוח זה שאם המצב שלך רק מחמיר ואת מתחילה להתנתק מהסביבה במקום להתרומם לאט-לאט, משהו במה שאת עושה פשוט לא עובד וצריך להתחיל לחשב את המסלול מחדש. זאת אומרת, לחשוב על דרכים חדשות ויעילות יותר להתמודד עם המצב.
מה יכול לעזור לך להתמודד?
1. לדבר על זה. נכון, אחרי שכבר בכית לחברות שלך במשך שבועיים כמה פעמים ביום וחזרת על עצמך מספר פעמים, את מרגישה לא כל כך נעים להמשיך עם אותו תקליט, אבל בשביל מה יש חברות, אם לא בשביל לעזור לנו לפתור בעיות ולהוציא את מה שכואב החוצה? לדבר על זה באמת עוזר. אבל! חשוב גם להקשיב לצד השני ולא לשלול הצעות וטיפים של חברות שכבר היו שם, שרדו ועכשיו הן כאן בשביל לעזור גם לך להתגבר על לב שבור.
2. לצאת מהבית. למרות שהדבר האחרון שבא לך לצאת כשנשבר לך הלב זה לצאת מהבית, שלא לדבר על להיפגש ולתקשר עם אנשים – זה בדיוק מה שאת צריכה. ככל שתעסיקי את עצמך, כך יהיה לך פחות זמן לשקוע במחשבות עצובות ותיזכרי בכל הדברים הנפלאים שיש לך בחיים על אף הלב השבור שלך. מובן שכל זה צריך לקרות אחרי שנתת לעצמך מספיק זמן להתאבל
3. לצפות בקומדיות. גם אם בחמש הקומדיות הראשונות שתצפי בהן בקושי תצליחי לגחך, שלא לדבר על לצחוק, בשישית כבר יהיה לך יותר קל ובלי שתשימי לב, אפילו תחזרי לצחוק.
4. לעשות דברים שגורמים לך להרגיש טוב עם עצמך. תחביבים, חוגים, התנדבות – כל דבר שאת אוהבת לעשות וגורם לך להרגיש קצת יותר טוב, זה הזמן לעשות אותו. גם אם את ממש צריכה להכריח את עצמך בשביל להתרומם מהמיטה, אל תוותרי לעצמך! ברגע שתתחילי, יהיה לך הרבה יותר קל להמשיך.
קרדיט: רומי בולובסקי