היום גיליתי

לפני שאתם מטעינים סוללה בסמארטפון שלכם כדאי לכם לקרוא את זה

לפני שאתם מטעינים סוללה בסמארטפון שלכם כדאי לכם לקרוא את זה

בכל מכשירי הסלולר מותקנות כיום סוללות ליתיום-יון פולימריות, אל אף שקיימות סוללות חזקות יותר המסוגלות להחזיק עשר שנים יצרני הטלפונים החכמים אינם ששים להטמיע טכנולוגיה מסוג זה בטלפון והסיבה ברורה.

הבלאי העיקרי במכשירי הסלולר היא הסוללה, הממוצע להחלפת סוללה היא בכל שנתיים ויצרני הסמארטפונים מרוויחים מאותו מליוני דולרים על מכירות הסוללות לכן צפוי שגם בעתיד הקרוב הם ימשכו להשתמש בסוללות הליתיום-יון המוכרות.

אוכל לומר לכם בבטחה כל המדריכים שאתם רואים באינטרנט לשיפור חיי הסוללה נועדו למשוך את תשומת לבכם ותו לא, שום מדריך לא יכול לשפר את חיי הסוללה וגם אפליקציות שונות נועדו רק כדי שתורידו אותן הן לא באמת מסוגלות להגדיל את תאי הסוללה או לשלוט על צריכת הזרם של הסוללה שעליה אחראיים רכיבים קבועים על לוח האם כמו מנהל המתחים.

במכשירי אנדרואיד יש בעיה שכיחה של סוללות שמתרוקנות במהירות לאחר חצי שנה בערך עד שנה מרכישת המכשיר לרוב הבעיה אינה בסוללה ובהמשך נסביר כיצד לנטרל אותה.

מדוע הסוללה שלך מתרוקנת מהר

להתרוקנות הסוללה עלולים להיות מספר גורמים השכיח הוא כמובן סוללה אך לעתים הבעיה אינה בסוללה.

צרכני זרם במכשיר כמו לוח האם המסך המצלמות צורכים זרם קבוע או בעת השימוש ביישום וגורמות לסוללה להתרוקן, במקרים בהם המסך אינו תקין(לא שבר) והסוללה מאבד אחוזים במהירות יכול להיות שאחד הרכיבים/חלקים מקצר וגורם לסוללה לאבד מכוחה יותר מהרגיל.

פעולת הסוללה במכשירי אייפון
לכל סוללה יש פרמטרים שונים שהיצרן מטמיע להתאימה לדרישות השבבים והחלקים המותקנים במכשיר, לדוגמה התאמת החשמל שרכיב המצלמה על לוח האם והמצלמה זקוקים בכדי לתפקד מצריכים הנדסה מקסימלית לאפשר לתאי הסוללה לעמוד בצריכת הזרם של כל רכיב וחלק.

לכל סוללה יש מחזורי טעינה, כלומר מספר פעמים בהם ניתן להטעין את הסוללה, יצרני הסלולר אינם מאפשרים למשתמש גישה למידע זה אולם לסוללה יש זיכרון והיא סופרת את הטעינות.

לדוגמה באייפון 7 מחזורי הטעינה עומדים על 500, לאחר מכן בריאות הסוללה מתחילה להיחלש והסימנים לבעיות בסוללה באייפון 7 מורגשים.

כיצד לאבחן בעיה בסוללת האייפון

כפי שציינו בהתחלת הכתבה חשוב להבין שלא בכל המקרים בהם הסוללה נגמרת במהירות יש צורך בהחלפתה, ניתן לטעות בקלות גם במעבדה ולהחליף את הסוללה לשווא.

מכשיר לבדיקת סוללה במכשירי אייפון עולה מאות אלפי שקלים במעבדות פרטיות אין אפשרות להחזיק ציוד בדיקה שכזה לכן יש בדיקות נוספות שניתן לבצע לסוללה וע"י כך להבין האם יש צורך בהחלפתה.

ממה כדאי להיזהר כשפונים עם בעיה בסוללה
ראשית כדאי לזכור שתחום הסלולר מגלגל בחודש מליארדי דולרים, חלקי החילוף המשמשים לתיקון נפוצים מאד והמרדף אחר החלקים הזולים גרם למפעלים רבים לייצר חיקויים לחלקים המקוריים.

היום די ברור שאיכות החלק היא זו שקובעת את איכות התיקון, להחליף סוללה אפשר ללמד כל אחד אבל לא לכל אחד יש גישה לחלקים מקוריים וההבדל בין סוגי החלקים ענק.

דרשו סוללה מקורית בלבד, בקשו שיציינו בחשבונית שהסוללה מקורית והכי חשוב אחריות, רוב המעבדות נותנות אחריות ל 3 חודשים סוללה מקורית של היצרן אמורה להיות מגובה באחריות לשנה.

בעיית התרוקנות הסוללה במכשירי אנדרואיד

לא פעם נתקלנו אצלנו במעבדה מכשירי סמסונג חדשים לגמרי בני מספר חודשים שהסוללה מתרוקנת מהר מהרגיל, לא הגיוני שסוללה בת חצי שנה אינה תקינה.

הבעיה נעוצה בתוכנה באנדרואיד, ידוע שתוכנת האנדרואיד נתונה לשינויים רבים יותר והתכנה פתוחה ונגישה לכל מפתח.

המפתחים והבעלים של האפליקציות מנסים לדלות כמה שיותר מידע על השימוש שלכם לכן הם מפתחים אפליקציות שנעזרות ברכיבי הטלפון לאתר את המיקום שלכם, להקליט את המסך ואפילו להמשיך לעבוד גם אם מחקתם את האפליקציה.

הפתרון פשוט צריך לאפס את המכשיר בהגדרות, חשוב לגבות את המידע שלכם ולאחר האיפוס הטלפון יחזור למהירות המלאה.

 

הקליקו כאן –> https://2dayifound.com/info/
תגובות פיסבוק
Exit mobile version