היום גיליתי

האם הרשתות החברתיות גורמות לנו להיות בודדים יותר?

האם הרשתות החברתיות גורמות לנו להיות בודדים יותר?

הרשתות החברתיות ובראשן פייסבוק,הופכות אותנו "למחוברים" הרבה יותר. יחד עם זאת, מחקרים חדשים מצביעים על כך שמעולם לא היינו בודדים יותר, בדידות הגורמת לנו להיות פחות בריאים במובן הפיזי והרגשי.  הרשתות החברתיות שינו את פני החברה והאדם הפרטי, וכדאי שנבין את המשמעויות של הדברים.

 

חברייך האמיתיים הם אלה שאתה מרגיש בטוח ונוח לחלוק עימם פרטים אישיים, כשהדגש הינו על חברים אמיתיים. האם אותם חברים שיש לך ברשת החברתית הם אותם חברים שעונים להגדרה?

עידן של בדידות

הרשתות החברתיות הגיעו בעידן של שינוי, בו הבדידות האנושית הלכה והתעצמה, הקשרים האישיים הלכו והתמעטו. הבדידות הראשונית בה היינו מצויים גרמה לעליה בשימוש ברשתות, משום שהייתה שם הבטחה: לחיבור אינסטנט אנושי גדול יותר מבעבר, לקשרים חברתיים משמעותיים, ולכמות גדולה של חברים פוטנציאליים.

 

במחקרים שנעשו בארה"ב נמצא כי בשנת 1950 רק 10% ממשקי הבית היו של אדם אחד. בשנת 2010 – כמעט 30% ממשקי הבית הם של אדם אחד. עם עליית שיעור האנשים החיים לבד, עולה באופן יחסי אחוז האנשים אשר מרגישים בודדים. כמובן שאינני רומזת, חלילה, כי  החיים לבד גורמים לאדם להיות אומלל. המאמר מתייחס לכך, שכשחווים תחושת בדידות הדבר עושה אותנו פחות מאושרים, בלשון המעטה.

 

ברור לכולנו כי בדידות ולהיות לבד אינם אותו הדבר. לעיתים קרובות, להיות לבד יכול להיות מהנה. גם בנישואין אנו רוצים לפעמים להיות לבד. אבל, לעיתים מרגישים בודדים גם בתוך מסגרת זוגית בה בני הזוג מאמללים אחד את חייו של השני. כמו כן, אנו יודעים כי בדידות איננה עניין של תנאים חיצוניים, זהו מצב נפשי. מחקרים מגלים כי גם לתחושת בדידות והנטיה להתבודדות יש מרכיבים גנטיים, בדומה לקשיים ונטיות אחרות כמו חרדה וכדומה.

 

מגיפת הבדידות

בדידות היא מצב מורכב וקשה להגדרה ואבחנה. מחקרים מצביעים על כך שאחוז ניכר של פניות למרכזים רפואיים הן תוצאה של תופעות הנגרמות עקב תחושת בדידות. "מגיפת בדידות" הוא אחד הנושאי הנכתבים והנחקרים כיום בעולם המערבי. מחקרים שנערכים הניבו ממצאים ראשוניים על מנגנוני הבדידות. בין הייתר עולה מהמחקרים שאנשים החיים בזוגיות הם פחות בודדים ובריאים יותר – בתנאי שמערכת היחסים שלהם טובה, בטוחה ומאפשרת פתיחות. אם היא איננה כזו, הדבר יעצים את תחושת הבדידות והבידוד בעיקר משום שכלפי חוץ מציגים פסאדה של "הכל בסדר", ישנה הסתרה המנהלת את האנשים ו"זוללת" אנרגיה רגשית רבה.

אין ספק שלאינטראקציה חברתית יש משמעות גדולה מאוד עבור האדם . בנוסף, האינטרנט מציע עולם מדהים ומלא של מידע שימושי. וכמו כל דבר: צריך ללמוד לסנן ולאזן.  אך הטכנולוגיות החדשות גרמו לכך שכיום אנו נפגשים הרבה פחות עם אנשים, עובדים יותר מהבית, מוציאים כסף מהכספומט ללא קשר לפקיד הבנק, רוכשים מוצרים באינטרנט, מקבלים טיפול פסיכולוגי באינטרנט וכו'. דהיינו, אנחנו פחות באינטראקציה ישירה עם אנשים וכן רוכשים פחות חברים.

הקליקו כאן –> https://2dayifound.com/info/
תגובות פיסבוק
Exit mobile version