בקבוק פלסטיק הוא אחד המיכלים הכי נפוצים היום, ואנחנו בדרך כלל אפילו לא חושבים שאנחנו יכולים להזיק ולפגוע בעצמנו כאשר אנו מוזגים מים לתוכו שוב ושוב.
להצטרפות הקליקו 👈 https://bit.ly/3tdbv
אך אנו רוצים להזהיר אתכם היום נגד זה – וזאת הסיבה מדוע.
איזה סוג פלסטיק מפריש כימיקלים מזיקים?
בקבוק פלסטיק מפריש כימיקלים מסוכנים. שימו לב לסימנים על התחתית. המשולשים הממוספרים מצביעים על סוג הפלסטיק שהשתמשו בו.
- בקבוק עם סימן 1 (PET או PETE) הוא בטוח לשימוש חד פעמי. כאשר הוא חשוף לחמצן או טמפרטורה גבוהה, כולל חום השמש, בקבוק כזה יפלוט חומרים רעילים שנכנסים למים.
- הימנעו מבקבוקים המסומנים ב 3 או 7 (PVC ו PC), מכיוון שהם פולטים כימיקלים רעילים אשר מסוגלים לחדור לאוכל ולמשקאות שלכם, וחשיפה ממושכת יכולה לגרום לבעיות בריאותיות חמורות.
בקבוקים העשויים מפוליאתילן (2 ו 4) ופוליפרופילן (5 ו PP) הם בקבוקים רב פעמיים. הם בטוחים יחסית אם מאחסנים בהם רק מים קרים ומחטאים אותם באופן קבוע.
בקבוקי פלסטיק הם אופטימליים לגידול של בקטריות
שתיית מים מבקבוק פלסטיק משומש זהה כמעט לחלוטין לליקוק מושב של אסלה, צעצוע של כלב או אפילו גרוע יותר. כמות הבקטריות בבקבוקים הללו אדירה ואינה בטוחה. אנו יוצרים בעצמנו את תנאי הגידול האופטימליים על ידי כך שאנו מחזיקים את הבקבוקים עם ידיים מלוכלכות, לא שוטפים אותם, ושומרים בהם מים חמים.
אז מה לעשות? שטפו באופן קבוע את הבקבוקים עם מים חמים וסבון, חומץ, או מי פה אנטי-בקטריאליים.
אפילו אם אתם שוטפים את הבקבוקים, אנו עדיין עלולים לסבול מהרעלת מזון או צהבת A. מחקר הראה שרוב הבקטריות נמצאות בצוואר הבקבוק שאי אפשר לשטוף אותו היטב. הפקקים שאנו מסובבים מהבקבוק שורצים בחיידקים שאתם בולעים יחד עם המים. כדי להיות בטוחים, השתמש בקשית.